Duurzaamheid

Steeds meer worden we bewust van onze leefomgeving en verdiepen we in de mogelijkheden in verduurzaming zowel in onze huis als in het bedrijfsleven. Maar wat betekend duurzaam precies?

Duurzaamheid houdt in dat we onze behoeften voorzien en kijken wat de beste oplossing is voor onze huizen en panden zonder dat de mens of dier, of het milieu in gevaar gebracht wordt. Of het nou nu of in de toekomst is dat maakt niet uit. Al hoewel duurzame producten vaak een flinke investering kan zijn, bespaart je op langere termijn hiermee aanzienlijk op uw energierekening. Je profiteert hiermee van groene stroom en tegelijkertijd draagt je bij aan een schoner milieu door minder CO2 en andere brandstoffen uit te stoten

Bij Midden Nederland Techniek kijken en denken we graag mee naar mogelijkheden om gebouwen en installaties te verduurzamen. Bijvoorbeeld omdat we minder willen verbruiken maar toch warm erbij willen zitten in de koude dagen en in de warme dagen graag de airco aan willen zetten.

Door milieubewust te zijn en de wens hebben om op termijn kosten te besparen door bijvoorbeeld terugwinning van energie of het gebruik van natuurlijke energiebronnen neemt de vraag naar o.a. zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompsystemen, laagtemperatuurinstallaties of warmte-terugwininstallaties enorm toe.

Midden Nederland Techniek kan je eerlijk en transparant deskundig advies geven op het gebied van deze nieuwe energiebesparende technieken, zodat ook je de juiste energiezuinige keuze voor uw bedrijf of woning kunt maken.

Neem vrijblijvend contact op !

Ben je geïnteresseerd wat wij voor je kunnen betekenen zowel particulier als zakelijk neem vrijblijvend contact met ons op. wij stellen ons graag aan je voor en denken met je mee naar je wensen en visie.

Contactgegevens

Adres
Duinbeek 14
6714 GT  Ede

Contact
06 176 808 05
info@middennederlandtechniek.nl

Openingstijden
Ma – vrij: 8:00-19:00
Za: 8:00-14:00
Zo: gesloten

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt het warme comfort en is energiezuinig en is daarom steeds bekender en dat is met een goede reden. Bij gebrek van luchtcirculatie binnenhuis of kantoor is het ook voor mensen een zeer aangename manier van verwarmen. Bij een verbouwing of renovatie is vloerverwarming zeker de overweging waard om dit te laten plaatsen.

Vloerverwarming is een type verwarming die in de vloer is gelegd. De vloer wordt verwarmd door middel van warm water dat door de buizen stroomt. Een pomp met een verdeler zorgt ervoor dat het water vanaf de cv-ketel of warmtepomp wordt rondgepompt. Zo wordt het opwarmen van ruimtes wel heel makkelijk!

Vloerverwarming kan voordelig zijn indien dit door de juiste specialist wordt aangesloten, daarom is het eerst verstandig om advies te vragen bij de juiste specialist. Mocht u intresse hebben neem contact met ons op en wij geven je graag een gepast advies op basis van jou behoefte.

Warmtepomp

Zoals eerder genoemd zijn we steeds meer bezig met duurzaamheid voor onze huizen en kantoren. Een warmtepomp is tegenwoordig een populair onderwerp. Een warmtepomp bijvoorbeeld is een mooi en behulpzaam manier om je huis of bedrijf te verwarmen en koelen. Steeds meer huizen en kantoren worden voorzien van deze techniek. Het gebruik van fossiele brandstoffen kan hierbij zelfs tot niks worden gereduceerd. Daarnaast bespaart het enorm in de maandelijkse kosten.

Een warmtepomp in je huis of onderneming is veel duurzamer dan een installatie op gas. Het haalt namelijk de nodige energie uit de buitenlucht en zet die om in warme lucht voor binnen, wat kan worden gebruikt voor de verwarming.

Je kan er dus niet meer omheen. Maar wat is een warmtepomp eigenlijk, en waar zijn deze warmtepompen verkrijgbaar? Lees verder en ontdek de mogelijkheden bij Midden Nederland Techniek.

Waarom vloerverwarming?

Bij een normaal standaard verwarmingssysteem met een radiator wordt de lucht namelijk door convectie verwarmd. De lucht stijgt eerst op, koelt af en wordt vervolgens weer opnieuw verwarmd door de radiator. Deze stromingen van warme en koude lucht zorgen voor verschillen in temperatuur. Dit probleem wordt bij vloerverwarming volledig opgevangen.

Vloerverwarming kan in allerlei ruimtes worden toegepast, zowel in huizen als in bedrijfspanden met verschillende vormen en groottes. Tegenwoordig zie je in meerdere huishoudens dat in verschillende etages vloerverwarming worden toegepast, denk de woonkamer of bijvoorbeeld de badkamer en slaapkamers. Het type vloer speelt hierbij uiteraard een grote rol.

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen neem direct contact met ons op of vul hierbij ons contactformulier in en nemen zelf contact met je op om een afspraak met je te maken.

Wat is een warmtepomp?

Voor het in werking stellen van de warmtepompinstallatie is alleen een elektra-aansluiting nodig. Vaak wordt de warmtepomp dan ook gecombineerd met zonnepanelen voor de stroomlevering. Op die manier kan zelfs nul op de meter worden bereikt.

Wat een warmtepomp precies aan rendement kan opbrengen, is afhankelijk van precies de componenten die je aankoopt, denk aan bijvoorbeeld je hoeveelheid zonnepanelen, en daarbij het type warmtepomp die je aanschaft. Helaas kunnen we niet echt meteen een prijs benoemen wat de prijzen zijn aangezien er afhankelijkheden zijn van bijvoorbeeld de vraag en aanbod op de markt.

Mocht je meer weten of een prijsindicatie willen hebben wat het ongeveer voor jou situatie kan gaan kosten. Neem dan gerust contact met ons op of vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op om een afspraak te maken.